Central förvaltning, HR- och löneenheten

Hällefors kommun har ett fantastiskt läge i det natursköna Bergslagen, mellan storstad och landsbygd. Stockholm, Göteborg och Oslo når du på omkring tre timmar. Länshuvudstaden Örebro ligger inom en timmes bilresa.

Medarbetar- och ledaruppdraget i Hällefors kommun utgår från medborgar- och brukarperspektiv. I Hällefors kommun har vi ett förhållningssätt som utgår från delaktighet, förtroende, öppenhet och respekt för varandra och varandras uppgifter, funktioner och perspektiv.

Hällefors kommun är ett finskt förvaltningsområde. Här värdesätts finska språkkunskaper.

Beskrivning

Vi söker en HR-specialist inom området arbetsrätt, arbetsmiljö och rehabilitering.

Tjänsten som HR-specialist är ett tidsbegränsat uppdrag framförallt med fokus på arbetsgivarfrågor gällande arbetsrätt, arbetsmiljö, arbetsanpassning och rehabilitering. På kommunens HR-och löneenhet jobbar vi både med HR-frågor och löneadministration, tillsammans är vi sex personer. HR-och löneenheten är en del av kommunförvaltningen och en av kommunens stödfunktioner. 

Vi är en enhet med mycket kompetens; några har jobbat länge och har lång erfarenhet av HR och lön medan några är lite nyare inom området. Inom enheten har vi olika specialistområden, tillsammans blir vi starka och kan stötta och komplettera varandra.

Arbetsuppgifter

Arbetet som HR-specialist innebär att du jobbar inom hela HR-området men med störst fokus på arbetsrättsliga ärenden, disciplinärenden och det systematiska arbetsmiljöarbetets alla delar. Ett stort område är rehabilitering med råd och stöd till cheferna. Inom området attraktiv arbetsgivare är god arbetsmiljö en viktig del, ökat fokus kommer därför att vara friskfaktorsarbetet. Inom ramen för rollen har du möjlighet att genomföra egna utbildningar och driva processer. Du har nära kontakt med kommunens verksamheter och deras chefer och jobbar både självständigt och i team beroende på arbetsuppgift. Som HR-specialist ger du stöd och råd till kommunens cirka 35 chefer och deltar ibland vid samtal mellan chef och medarbetare.

Enhetens uppdrag är att samordna och styra utifrån Hällefors kommuns gemensamma personalpolitik. Det överordnade målet med vårt arbete är att Hällefors ska vara en attraktiv arbetsgivare. 

I din roll är det viktigt att vara utåtriktad och att kunna bidra med ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du behöver känna dig trygg i att vara arbetsgivarens företrädare och kunna skilja på roll och person. Det är många olika kontaktytor med chefer, medarbetare, fackliga företrädare, politiker, företagshälsovård och andra externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande med exempelvis beteendevetenskaplig inriktning från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från arbetsområdet, gärna från offentlig sektor. Intresse och kunskaper inom IT-system som verktyg är meriterande. Du har förmåga att på ett kommunikativt sätt och med hög integritet guida chefer i allt från arbetsrättsliga frågeställningar till förändringsarbeten och arbetsmiljöfrågor. För att göra det behöver du vara lyhörd, analytisk och handlingskraftig.

Du behöver ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningsvillkoren följer de centrala kollektivavtalen för kommuner. Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och utvecklande jobb, flexibel arbetstid samt viss möjlighet till hemarbete.

Tjänsten är ett vikariat under en föräldraledighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har löpt ut.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hällefors
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer C2024/42
Kontakt
  • Jessica Fällgren, 0591-64133
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 0591-64100
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb