Beskrivning

Vill du jobba extra inom LSS? Hällefors kommun söker både ledsagare, kontaktpersoner samt avlösare.
Uppdraget är lämpligt för dig som söker ett extrajobb bredvid studier, deltidsarbete eller annan sysselsättning.

Vi söker dig som vill vara kontaktperson och/eller arbeta som ledsagare eller avlösare till barn, ungdomar och vuxna med varierande funktionsnedsättningar. 

Observera att detta är en intresseanmälan och inte knutet till ett specifikt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att vara kontaktperson, utföra ledsagning eller avlösning till barn, ungdomar eller vuxna med beviljad LSS-insats. Arbetet innebära att ge ett individuellt stöd och möjliggöra sociala kontakter och fritidsaktiviteter under trygga förhållanden.

  • Ledsagning: Ledsagarens roll är att följa med till och från aktiviteter utanför hemmet. Till exempel läkarbesök eller fritidsaktiviteter.

  • Avlösarservice: Föräldrar till ett barn med funktionsnedsättning eller make/maka till en vuxen med funktionsnedsättning behöver ibland avlastning. En avlösare kan möjliggöra att dessa personer får tid att koppla av eller genomföra aktiviteter på egen hand. Det kan även handla om att möjliggöra för föräldrar att kunna följa med sina andra barn på fotbollsträning eller annan aktivitet. Som avlösare arbetar du i den enskildes hem och avlöser närstående i omvårdnadsarbetet. 

  • Kontaktperson: Kontaktpersonens roll är främst att vara en vän som finns där och delar den enskildes intresse. Där du umgås och gör meningsfulla saker tillsammans med någon som behöver utöka sina sociala kontakter och få mer stimulans i vardagen. Du kan också vara ett stöd och bollplank i frågor som den enskilde har. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med människor och göra skillnad. Du har förmåga att lyssna, visa empati och respekt. Som ledsagare, avlösare eller kontaktperson bör du vara lugn och öppen för nya erfarenheter och kunna anpassa dig till den enskildes behov. Vidare har du förmåga att kunna hantera svårare situationer. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska ha fyllt 18år.

Villkor

Arbetet innebär dag- kväll och helgtjänstgöring. Arbetstiden styrs av brukarens behov och önskemål samt antalet timmar som är beviljade. 
För tjänsten krävs körkort.
För anställning gällande barn behöver du uppvisa utdrag från Polisens belastningsregister.
Vi lägger stor vikt vid positivt synsätt och gott bemötande.

För anställning 
Vi kommer löpande göra urval och kontaktar dig när behov uppstår.

Välkommen med din intresseanmälan!

Kontakt

Kontaktperson och ledsagarservice:
Eva Kuusisto, 0591-643 29

Avlösarservice i hemmet:
Linnea Nilsson, 0591-643 30

Share links


Log in and send an open application

Return to job vacancies